Gå till innehåll

Celsiusskolan

På Celsius handboll får varje individ möjligheten att utveckla sina handbollsfärdigheter. Med ett holistiskt synsätt på träning och utveckling, strävar handbollgruppen efter att varje elev ska få ut så mycket som möjligt av sin tid hos oss.

Utveckling och stöttning
Träningen är utformad för att täcka alla aspekter av spelet. Anfall-, försvar- och målvaktsträning utgör grundpelarna i träningen. Genom att ge eleverna möjlighet att utforska och förbättra sina individuella färdigheter inom alla dessa områden, skapas en solid grund för att varje individ ska kunna utvecklas i sin takt för att bli bättre handbollsspelare.

En del av träningen är fokuserad på att utveckla den fysiska förmågan. Genom den fysiska träningen förbättras såväl snabbhet som styrka, vilket kommer ge fördelar på planen. Celsiusskolans handbollsklass strävar efter att bygga en stark och välbalanserad atlet som kan klara av de fysiska kraven inom handbollsspelet.

Genom en kombination av teknisk träning, taktisk förståelse och fysisk utveckling skapar Celsiusskolans handbollsgrupp en miljö där varje individ kan växa och utvecklas som handbollsspelare. Tränarna och instruktörerna har gedigen erfarenhet av att stödja och guida eleverna i deras träning mot att utvecklas på och utanför handbollsplanen.

Träningen
Träningen sker tre gånger i veckan. Två av tillfällena är på Fyrishov där vi prioriterar de handbollstekniska färdigheterna. Det tredje tillfället spenderar vi på UP Uppsala, där vi primärt arbetar med att utveckla individens fysisk.

Parallellt med detta kombinerar vi både teoretiska och praktiska pass för att eleverna ska få en så bred kunskap som möjligt kopplat till sitt idrottande.

NIU intag är för tillfället ej möjligt. Det erbjuds LIU.

Läs mer om Celsiusskolan Länk till annan webbplats.
Instagram: Celsiushandboll

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2023-10-30

Författare:

Email: