Gå till innehåll

Tumba Gymnasium

Tumba gymnasium är ett väletablerat gymnasium med högt söktryck i södra Stockholm - är, av Svenska handbollsförbundet, certifierad skola för att bedriva nationell idrottsutbildning i 2023–2026. Tumba gymnasium har drivit NIU handboll sedan 2011. Huvudansvarig för handbollsverksamheten på skolan är Mats Kardell men även fler personer, bl.a. fysioterapeut och målvaktstränare, arbetar i laget kring eleven. Besök gärna skolans hemsida, vårt konto på Instagram @tgniuhandboll eller maila verksamhetsansvarig om du vill veta mer om verksamheten. Vi värnar starkt om människan, atleten och handbollsspelaren hos oss på Tumba gymnasium NIU handboll.

Människan
Hos oss är eleven tre aspekter av sig själv: Människan, atleten och handbollsspelaren. Alla tre måste fungera för att eleven ska orka hantera sina dubbla karriärer. Vi som arbetar på Tumba gymnasium hjälper till att få ihop helheten.

Atleten
På NIU fokuseras elevens individuella fysiska och mentala utveckling. För att eleven ska orka ta till sig all träning och prestera behöver hen äta och sova bra för att kunna återhämta sig optimalt. SOK:s fysprofil genomförs varje termin på NIU och är ett bra hjälpmedel för att mäta fysisk utveckling.

Handbollsspelaren
Som elitsatsande handbollsspelare får eleven goda möjligheter att utveckla sina tekniska och taktiska förmågor med stöd av kunniga instruktörer och elittränare. Idrottsutbildningen har en tydlig elitidrottskaraktär där målet är att eleven på sikt ska kunna nå nationell elit. Med andra ord: Vi menar allvar med vår idrottsutbildning på Tumba gymnasium.

Tumba Gymnasium — En av Storstockholms mest sökta skolor
Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande.

Läs mer om Tumba Gymnasium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2023-10-30

Författare:

Email: