Gå till innehåll

Midsommarkransens Gymnasium

Att nå den yppersta eliten i handboll är inte lätt. Det krävs talang, disciplin, hårt arbete och en del uppoffringar. En bra utbildning är alltid en god grund att stå på – oavsett hur långt man når inom handbollen. På Midsommarkransens gymnasium kan du kombinera en elitsatsning på handboll med dina gymnasiestudier. Handbollsutbildningen på Midsommarkransens gymnasium har funnits i över 10 år i föregångaren Farsta gymnasiums regi och är en Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) efter rekommendation av Svenska Handbollsförbundet.

Handbollsinstruktörerna på Midsommarkransens gymnasium håller mycket hög klass. Du kommer att ägna cirka 6 timmar/vecka till handboll och handbollsutbildningen är inriktad främst mot:

  • att utveckla dina individuella tekniska och taktiska färdigheter
  • att ge dig goda insikter i det kollektiva spelet samt låta dig pröva på och tillämpa det i matchsituationer
  • att ge dig insikt om kroppens funktioner och dess träning
  • att ge dig möjlighet att träna tillsammans med andra motiverade och duktiga spelare.

Allmän information

All träning ligger på förmiddagarna så att du på bästa sätt kan tillgodogöra dig innehållet i kurserna och samtidigt kombinera skolans träningar med dina klubbträningar. Kurserna inom NIU (Nationell idrottsutbildning) läses som individuellt val och som programfördjupning på det program du väljer.

Läs er om Midsommarkransens gymnasium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: niu_mkgy
Tik tok: niu_mkgy_handboll

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2023-10-30

Författare:

Email: