Gå till innehåll

Stockholms Idrottsgymnasium

Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i handboll på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i handboll oavsett vilken förening du tillhör.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Vart tränar vi och hur ofta?

Träningarna sker i Solnahallen tre gånger i veckan förutom de tillfällen då eleverna istället har teoretisk undervisning på skolan.

Hur är träningarna uppbyggda?

Vi försöker ge en så bred utbildning som möjligt som syftar till att ge eleverna möjlighet att bli så bra som möjligt på sikt, vi jagar alltså inte snabba resultat. Vår absoluta ambition är att eleverna skall utvecklas i en miljö där vi bevarar och ökar deras motivation samtidigt som vi gör allt vi kan för att hålla dem skadefria. Fokus ligger utifrån detta på att utveckla elevernas individuella speluppfattning, teknik och fysik. Individen och dess enskilda förutsättningar står alltid i fokus.

På vilket sätt underlättar SIG:s NIU det för eleverna?

De får chansen att träna med duktiga instruktörer och i en inspirerande miljö. De får chansen till fler kvalitativa träningspass samtidigt som deras återhämtning blir bättre mellan träningarna. Skolan har stor erfarenhet av idrottselever och ett väl utarbetat system för att möta deras behov.

Vilka borde söka NIU på SIG?

Du ska söka utbildningen om du verkligen brinner för att bli en bättre handbollsspelare och samtidigt vill klara av skolan på ett bra sätt. Ställ dig frågan: ”Är jag beredd att gå upp 06:00 en regnig torsdag i november för att åka och träna?”. Om svaret är ja är det bara att söka!

Stockholms idrottsgymnasium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare:

Email: