Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Föreningsbeställd TU1

Tränarutbildning 1 kan man beställa för att anordna i sin egen förening, antingen i egen regi eller i samarbete med andra föreningar.

Föreningsbeställd Tränarutbildning 1
(TU1, fd Basutbildningen)

Utöver de centrala TU1 som anordnas av förbundet har föreningar möjlighet att i samarbete med oss på Handbollförbundet Väst arrangera egna Tränarutbildningar 1. Antingen gör man det enbart i sin egen förening eller i samarbete med andra närliggande föreningar. Tränarutbildning 1 är den enda utbildningen som kan föreningsbeställas. TU2-5 arrangeras av oss på förbundet.

Förfrågan och bokning
Förfrågan och bokning görs via ett formulär som heter Förfrågan föreningsbeställd TU1.Observera att förfrågan ska vara inskickad till förbundet minst 8 veckor före det tänkta kursdatumet.

Till formuläret >> Länk till annan webbplats.

Det krävs en heldag i hall med tillgång till teorisal.

Ange gärna alternativa dagar, då det kan bli enklare att hitta instruktör. Bokning av utbildning anses bekräftad när vi meddelat instruktör till er. I samband med bekräftelsen får föreningen en anmälningslänk till IdrottOnline där alla måste anmäla sig.

Handbollförbundet Väst ansvarar för att tillsätta utbilldad och behörig förbundsinstruktör.

Genomförande
Beställande förening ansvarar för:

  • Lokal avsedd för utbildning
  • Whiteboard samt pennor
  • Projektor samt högtalare att koppla till dator
  • Filmduk
  • Kursansvarig från klubben som är närvarande vid uppstart och avslutning. Kontaktuppgifter måste lämnas till instruktörer
  • Fika och lunch
  • Hall för praktikpasset, gärna med utrustning för koordinationsbana
  • Bollar, alternativt att deltagarna har egna med sig
  • Västar
  • Koner

Ekonomiska förutsättningar
Kostnaden för att arrangera en föreningsbeställd TU1 är 7 500 kr för arrangerande förening, oavsett antal deltagare. Vi har satt ett tak för att locka er föreningar att utbilda fler. Det webbaserade kursmaterialet beställs och bekostas av föreningarna/deltagarna. Kostnaden för materialet är 250 kr.

Kursmaterialet kan man köpa och göra när man vill. Det viktiga är att det är gjort innan man går på den fysiska utbildningen. När man köper materialet registreras man automatiskt på en kurs i IdrottOnline vilket gör att vi kan se vilka som köpt och gått igenom materialet, något som krävs för att bli godkänd.

Här kan du köpa det digitala kursmaterialet >> Länk till annan webbplats.

Observera att det är en länk till att köpa kursmaterialet och en länk för anmälan till den fysiska träffen. Länken för anmälan till den fysiska träffen publiceras när utibldningen är bokad.

Utbildningen måste vara öppen för deltagare från andra föreningar. Man har tre veckor på sig att fylla sin egen TU1 efter att man bokat den. Därefter skickar Handbollförbundet Väst ut en inbjudan till närliggande föreningar.

Om det är deltagare från andra föreningar som går TU1 erhåller arrangerande förening 500 kr per extern deltagare. Allt detta hanteras av Handbollförbundet Väst.

Antalet deltagare är minimum 10 st och maximum 25 st.

Avbokning måste ske senast 2 veckor innan fastställt datum utan avgift.

Avbokning senare än 2 veckor innan kursdatum kostar 1000 kr i administrationsavgift.

All fakturahantering sköts av Handbollförbundet Väst.

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2024-02-13

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!