Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Prov för direktstart på TU4

Inom Svenska Handbollförbundets tränarstege finns det två val:

  1. Man går tränarutbildningarna från början, dvs börjar på TU1 och går dem sedan i rätt ordning och följer sitt lag i ålder, vilket innebär ungefär en utbildning vartannat år. Detta rekommenderas eftersom tränarutbildningarna bygger på progression. Man behöver förkunskaper från den tidigare nivån för att kunna tillgodogöra sig på bästa sätt på nästa nivå.

  2. Det finns dock ett undantag och det är att man kan göra ett prov för direktstart för att börja på TU4. Provet ger dock varken behörighet eller legitimation för TU1-3 utan visar bara att man har rätt förkunskaper att få börja direkt på TU4 utan att först gå nivåerna innan, så det ska inte ses som att man "tentar av".
  3. Utöver provet för direktstart på TU4 tillkommer målvaktsdelen på TU3 och den sker i form av en timmes utbildning i Teams/Zoom. Detta för att du som deltagare ska få med dig rätt förkunskaper i målvaktsdelen.

Till vem riktar sig provet för direktstart?

  • Provet för direktstart riktar sig till de som redan tränar ungdomar 14-16 år och har gedigen handbollserfarenhet sedan tidigare.
  • Att man planerar att gå TU4 under den säsongen man gör provet.

Innan man blir godkänd att få göra provet ska en dialog föras med kansliet på Handbollförbundet Väst.

Ett prov för direktstart kostar 2200 kr att göra. Fr o m 1 maj höjs kostnaden till 2750 kr. Provet skickas med e-post till den som vill göra det och när man läst på och känner sig redo för en genomgång med instruktör så meddelar man Jessica Larsson >> på kansliet. Genomgången sker digitalt och brukar ta ca två - tre timmar. I provet finns länkar till det kursmaterial som behövs.

Målvaktsutbildningen sker vid annat tillfälle och med annan instruktör än själva genomgången av provet, så det är alltså två moment som ska genomföras innan man blir godkänd.

Bokning av ett prov för direktstart ska göras minst 3 veckor innan kursstart för TU4 för att vara garanterad att hinna genomföra det.

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2024-04-18

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!