Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Känn tempen på de favorittippade lagen i F14-klassen

Handboll Play har tagit tempen på de fyra lag som är högst rankade enligt Handbollskanalen.

Bild och text är hämtat från Handboll Plays kanal usmhandboll Länk till annan webbplats.

Täby HBK

Vad är målsättningen med USM finalspelet?
Vårt mål är att prestera så bra som möjligt under alla matcher och bjuda publiken i Uppsala på fartfylld och rolig handboll. Vi ska ta vara på denna ärofyllda chansen och ha så kul som möjligt. Vi vill prestera så att vi är nöjda och vinna varje kampmoment på planen.

Vilket lag kommer vara tuffast att möta?
Oj, det är SM och alla lag är tuffa. Heid är favoriter men vi vet att både Åhus och Kristianstad som vi möter i gruppen är bra. Sävehof & Ystad är alltid bra. Våra kompisar från Handboll Öst Skuru & Spånga vet vi är bra.

Vad talar för att ni tar hem allt?
Vinner vi varje kampmoment så vinner vi matcherna.

Om du får tippa topp 3, hur ser listan ut?
1. BK Heid 2. Sävehof 3. Kristianstad

/Linnea Ager, lagkapten Täby HBK

Läs hela lagpresentationen här!

BK Heid

Vad är målsättningen med USM finalspelet?
Det är en upplevelse i sig att ha tagit sig hela vägen till finalspelet. Att få njuta av den atmosfären och omgivningen är stort. Rent resultatmässigt så vill vi spela så bra som vi bara kan. Känna oss nöjda med prestationen oavsett om vi vinner eller förlorar matcher. Sedan är hela laget vinnarskallar och kommer inte att vara nöjda om de förlorar. Möjligen långt senare men inte i närtid..

Vilket lag kommer vara tuffast att möta?
Det är en jättesvår fråga eftersom vi inte mött alla lagen som är med tidigare. Men så klart Täby, som vinner allt de ställer upp i oavsett åldersklass eller nationalitet, Norden Cup, Partille Cup och serier. De förlorar aldrig. Vi har inte mött Täby, men de imponerar stort oavsett motstånd.

Vad talar för att ni tar hem allt?
Vi är en lagmaskin! Vi kan byta runt och det påverkar inte kvalitén på spelet. Men mest av allt det faktum att vi aldrig ger oss. Tjejerna spelar för varandra, för laget och har en växel till när det behövs som bäst.

Om du får tippa topp 3, hur ser listan ut?
Ja du.. haha.. Nu blir det svårare till skillnad från dina andra frågor. Vi tror ärligt talat att många lag har chansen till ett USM-guld om de får allt att klaffa vid rätt tillfälle. Men nu måste vi välja och då tror vi så klart på vårt eget lag. Om inte vi tror på det vi gör, vem tror på det då? Vi har det som krävs om vi får en fullträff denna helgen. Så då säger vi att Heid vinner, spelar final mot Kristianstad som blir 2:a och Täby vinner matchen om 3:de pris.

/Ledare och spelare BK Heid

Läs hela lagpresentationen här!

Skuru IK

Vad är målsättningen med USM finalspelet?
Njuta av helgen. Bara ha kul.

Vilket lag kommer vara tuffast att möta?
Alla. Inget lag har kommit till steg 5 genom tur. Alla har presterat bra sett över hela säsongen.

Vad talar för att ni tar hem allt?
Stor bredd. Vi kommer orka spela många hårda matcher.

Om du får tippa topp 3, hur ser listan ut?
Heid, Skuru och Täby tar hem medaljerna (ej rangordnat)

/Johnny Lindberg, tränare Skuru IK

Läs hela lagpresentationen här!

Åhus Handboll

Vad är målsättningen med USM finalspelet?

Målsättningen är att ha riktigt kul och njuta av upplevelsen samt prestera på topp så får vi se hur långt det räcker.

Vilket lag kommer vara tuffast att möta?

Det är svårt att säga då det är många lag som vi inte mött förut. Tittar man i gruppen så tror vi på tre tuffa matcher med ett derby mot Kristianstad HK, ett tufft spelande Sävehof och en av favoriterna Täby som har gått rent i SM.

Vad talar för att ni tar hem allt?

Det skulle vara om vi får träff i försvaret med många målvaktsräddningar samt kan hålla ner de tekniska felen.

Om du får tippa topp 3, hur ser listan ut?

Täby, Kristianstad HB & Skuru.

/Ted Hermansson, tränare Åhus Handboll.

Läs hela lagpresentationen här!

Länk till Handbollskanalens Power ranking. Länk till annan webbplats.

Skribent: Oskar Waltin, Handboll Play

Publicerad: 2024-04-26

Senast uppdaterad: 2024-04-26

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!