Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Tips 3 - Beachhandboll

Beachhandboll är en växande sport som härstammar ifrån den traditionella inomhushandbollen. Sporten karaktäriseras av akrobatik i form av snygga mål och spektakulära räddningar. Matcherna är intensiva med ett högt tempo, vilket ofta resulterar i många mål och generellt väldigt spännande matcher. Beachhandbollens upplägg i form av regler och filosofi strävar efter en inkluderande sport där allt ska genomsyras av fair play i form av ömsesidig respekt, spelare, ledare och domare emellan.


Beachhandbollen uppkom i sin linda 1992 och har sitt ursprung i Italien. Sporten fick officiell status av det internationella handbollsförbundet 1995 och har sedan dess varit på stadig frammarsch. Brasilien har hittills varit världsledande på både dam- och herrsidan med 3 respektive 5 officiella VM-titlar.

Att sporten växt snabbt och brett har under senare år genererat ett ökat intresse även medialt och majoriteten av de turneringar som spelas distribueras idag via stream på internet och/eller TV. Svensk beachhandboll har varit på stadig frammarsch under det senaste decenniet och herrlandslaget tillhör nu mer toppskiktet i världen.

Här kan du se hur man spelar beachhandboll >> Länk till annan webbplats.

Vill du starta upp beachhandboll i din förening?

Ni kan få stöd för:

Uppstart av beachhandbollsektion i föreningen

Prova-på verksamhet

Let's play konceptet

Material för göra träningarna roligare. Kan vara tärningar, corner, rockringar, häckar osv..

Anlita en utbildad instruktör för beachhandbollträningar.

Beachtränarutbildning bas
Svenska Handbollförbundet arrangerar beachtränarutbildningar. Håll utkik på svenskhandboll.se efter när nästa utbildning sker.

Kontaktperson
Tony Carlsson, tony.carlsson@handboll.rf.se

Till beachhandbollens hemsida >> Länk till annan webbplats. (under uppbyggnad)
Till beachhandbollens regelverk >> Pdf, 11.9 MB.


Publicerad: 2022-11-17

Senast uppdaterad: 2023-04-13

Författare: Svenska Handbollförbundet

Intressant? Dela gärna!