Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Verksamhetsinriktning

SHF:s spelarutbildning och landslagsverksamhet startar med spelarutbildningsläger i distrikten och övergår i Sverigecupen, riksläger, regionala träningsdagar och vidare mot ungdoms- och seniorlandslag. För beachhandboll startar resan med spelarutbildningsläger i distrikten, vidare till riksläger och landslagsverksamhet. Paraverksamheten arrangerar spelarutvecklingsläger både i distrikten och rikstäckande.

Handboll är en lagsport men vi ser varje individ som unik och viktig. För detta utgår vi från två övergripande riktningar ”Jaget för laget” och ”Den individuella lagsporten”. För oss är det viktigt att utbildning och utveckling präglar verksamheten och i stegrande takt också fokuserar på prestation och resultat på seniornivå.

SHF är ansvariga att ge fler individer möjlighet att utvecklas och få erfarenhet av internationella matcher, i så väl träningsturneringar och landskamper som mästerskap. Att ge fler individer möjlighet att nå sin fulla utvecklingspotential genom utvecklande, utbildande och stimulerande miljöer i syfte att skapa hållbara och långsiktiga karriärer. Individens bästa utifrån utvecklingsmiljö, återhämtning och uppbyggnad ska sättas i fokus.

I vår spelarutbildning och i landslagsmiljön ingår tre övergripande utbildningsområden; handboll (teknik och taktik), idrottsfysiologi och idrottspsykologi. Det ska finnas en röd tråd och en stegrande process genom hela verksamheten. Områdena ska samspela med varandra i syfte att få välutbildade spelare och nå uppsatta målsättningar. Det sker en naturlig stegring och progression från spelarutbildningen, genom ungdomslandslag och vidare till våra seniorlandslag.

 

Publicerad: 2024-05-28

Senast uppdaterad: 2024-06-07

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!