Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Internationella arrangemang & kommersiell tillväxt

STYRKOR

Vi har ett stadigt samarbete mellan alla nivåer av svensk handboll, ligaorganisationer, Svenska Handbollslandslaget AB och vårt arrangemangsbolag inför kommande mästerskap. Samtidigt har vi en stark tradition av att ha arrangerat internationella mästerskap tidigare. Vi har tilldelats VM 2023 för både damer och herrar samt EM 2026 för herrar och EM 2028 för damer.

Vi har svensk representation internationellt i styrelserna inom Europeiska Handbollförbundet och Internationella Handbollförbundet. Därutöver har vi ett starkt förtroende hos både de internationella förbunden och landets olika destinationer och arenor.

Vi har ett flertal stabila samarbetspartners att arbeta med.

Det första EM/VM i Rullstolshandboll hade tilldelats svensk handboll 2020. Tyvärr ställdes det in på grund av rådande pandemi.

UTMANINGAR

Vi vill fortsätta att etablera konceptet Publiksporten för att ytterligare marknadsföra handbollen och dess kärnvärden, såväl inom vår egen idrott som för omvärlden.

Vi behöver fortsatt öka attraktionen till och konsumtionen av handboll för att bland annat nå våra mål om ekonomisk tillväxt.

Det blir viktigt att skapa utbildningar och aktiviteter inom evenemangsutveckling och det idrottsliga affärsmannaskapet. Genom ökade kommersiella intäkter kan vi också skapa förutsättningar för fortsatt utveckling av svensk handboll.

Pandemins eventuella påverkan på arrangemangen av
VM 2023 är en utmaning vi behöver ta hänsyn till.

Publicerad: 2022-11-23

Senast uppdaterad: 2022-11-23

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!